Nascholing Osteopathie

maart 22, 2018 9:50 am Gepubliceerd door

Afgelopen week weer  nascholing gehad in Biodynamische Osteopathie. (conferentiecentrum de Horst te Meddo)

Conferentiecentrum de Horst (Meddo)

Het is mooi om zo je vak levendig te houden door elke keer weer nieuwe input te krijgen van internationale leraren. In Engeland en Amerika is de Osteopathie regulier en erkend; je kunt deze studie daar aan de universiteit volgen.

De biodynamsche osteopathie gaat terug naar de grondbeginselen, zoals de grondlegger van de Osteopathie Dr. Still bedoeld heeft. Ook zijn leerling Dr. Sutherland heeft dit weer verder uitgewerkt en via Rollin Becker D.O  heeft James Jealous D.O. uiteindelijk de biodynamische benadering binnen de osteopathie ontwikkeld. Onze leraar Christian Sullivan D.O uit Engeland was weer één van zijn eerste leerlingen .

Biodynamics 1

Daar waar de medische benadering opzoek gaat naar het probleem en dat probeert te elimineren, zo wordt er in de biodynamische benadering gefocust op de “gezondheid” in het lichaam. Deze benadering probeert de vitaliteit van de weefsels zodanig te verbeteren dat blessures en/of letsels minder kans krijgen om zich te manifesteren. Op deze manier wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam versterkt, waardoor er meer balans en vitaliteit in het lichaam ontstaat.

Biodynamics Meddo

En dit zelf-genezend vermogen is één van de grondbeginselen van de osteopathie !

Dennis Holverda D.O. mro
http://www.osteopathiezevenaar.nl

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door webmaster

Commententaren zijn gesloten.