Osteopathie

maart 22, 2018 9:51 am Gepubliceerd door

Na vier behandelingen Osteopathie had ik geen nek/schouderklachten, geen maagzuur meer en weer normale stoelgang

ZEVENAAR – Ik had al enige tijd last van nek- en schouderklachten. Ondanks de fysiotherapie ging het maar niet weg. Toen mijn vriendin me osteopathie aanraadde en ik ging bellen, kon ik bij Osteopathie Bottema & Holverda in Zevenaar terecht voor een afspraak bij een osteopaat. In het eerste gesprek vroeg hij van alles over mijn gezondheid. Zodoende kwamen ook andere ongemakken aan het licht, waarvoor ik in eerste instantie eigenlijk niet kwam.

Hij noteerde alles, onderzocht mijn rug, buik, nek en schedel. Daarna vertelde hij zijn bevindingen. Hij vermoedde dat mijn nekschouderklachten veroorzaakt werden door spanning en bewegingsverlies in de (boven) buik. Dit was één van die andere ongemakken, namelijk dat ik regelmatig een opgeblazen gevoel in mijn buik had (met soms wat brandend maagzuur) en mijn stoelgang soms wat moeilijk ging. Hij legde aan de hand van een anatomische kaart uit, waarom spanning en bewegingsverlies in de buik nekklachten kunnen veroorzaken. Alhoewel ik dus voor mijn nek kwam, begon de behandeling met het losmaken van de bindweefselstructuren rond de maag en het begin van de darm! Ik liet het maar over me heen komen.

Ik ging met een vreemd, maar goed gevoel weg . Een paar weken later bij de 2e behandeling vroeg hij hoe het gegaan was. Het opgeblazen gevoel was weg en de nek was stukken beter, maar nog niet over. Weer startte hij bij de buik, maar daarna kwam ook de nek aan de beurt. Op een rustige en ontspannen manier maakte hij alles los en ik ging als herboren naar buiten. Ik kon mijn nek veel verder omdraaien.

Bij de 3e behandeling vertelde ik dat ik er bijna geen last meer van had en dat ik op mijn werk veel langer achter de computer kon werken. Het brandend maagzuur is niet meer teruggekomen en mijn stoelgang gaat ook makkelijker. Bij de 4e behandeling werd alles gecontroleerd en vroeg de osteopaat of de nek nu echt niet meer opspeelde. Ik was de spanning in nek/schouder nu al een paar weken kwijt en voelde me een stuk energieker. Dus alhoewel ik alleen voor mijn nek kwam, zijn er na 4 behandelingen nog meerdere ongemakken opgelost en dit voelt heel goed!

De oorzaak van een lichamelijke klacht hoeft niet per se te zijn op de plaats waar het pijn doet.

De osteopathie gaat ervan uit dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden. Botten, organen, de hersenen, het zenuwstelsel, de bloedvaten: alles staat via bindweefsel met elkaar in verbinding en beïnvloedt elkaar wederzijds. Daarom beperkt een osteopaat zich niet tot de plek waar de klacht optreedt. Wij kijken naar het totaal: soms komt de pijn op een andere plek tevoorschijn dan waar de oorzaak zich bevindt. In een gezond lichaam heeft alles, van gewrichten tot organen, een zekere mate van bewegelijkheid. Als bepaalde structuren vast gaan zitten, kunnen er klachten optreden. Het lichaam heeft wel een natuurlijk vermogen om storingen zelf te verhelpen, maar dit zelf genezend vermogen kan verstoord raken door bijvoorbeeld een ongeluk, een ziekte of operatie, stress of slechte eetgewoonten. Pijnklachten kunnen het gevolg zijn. In zo’n geval kan een osteopaat uitkomst bieden.

Voor meer info: www.osteopathiezevenaar.nl

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door webmaster

Commententaren zijn gesloten.